Το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας συμμετείχε ενεργά στην «Παγκόσμια ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

0

Το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας συμμετείχε ενεργά στην «Παγκόσμια ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς», προκειμένου να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι πολίτες στην επανεκκίνηση της καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί Καρδιακή Ανακοπή ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των ασθενών που επιβιώνουν μετά από ανακοπή.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) έχει ανακοινώσει ότι η 16η Οκτωβρίου θα είναι η Ετήσια Ημέρα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανακοπή και θα ονομάζεται «Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς – Restart a Heart Day»

 

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΑΒ Ηγουμενιτσας, συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στην  πλατεία δημαρχείου, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση – εκπαίδευση, επιδείξεις και πρακτική εξάσκηση ΚΑΡΠΑ σε ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του ERC. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν στην ΚΑΡΠΑ, ενώ διανέμονταν παράλληλα και εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλλάδια.

Η ΚΑΡΠΑ είναι ευκολότερη από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, και σώζει ζωές. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν ΚΑΡΠΑ, αλλά η εκδήλωση έδειξε ότι είναι μια απλή διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι ακόμη και παιδιά και να σώσουν οι ζωές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές επιβάλλεται η λήψη πρωτοβουλιών ώστε να διδάσκεται κανονικά η αναζωογόνηση στα σχολεία και να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να καθιστά υποχρεωτική την εγκατάσταση απινιδωτών σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here