ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

0

Με καταστολή και συλλήψεις εργαζομένων που μάχονται για τα δικαιώματά τους αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη δίκαιη ανάπτυξη. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους ήρθαν αντιμέτωποι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ πρώην Καρυπίδης (στα Ιωάννινα), μετά από μηνύσεις που υπέβαλε η εργοδοσία των MarketIn. Να σημειώσουμε πως το έγκλημα των εργαζομένων ήταν ο αγώνας τους για την επαναπρόσληψη τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο μεταξύ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται, με την αστυνομία να αναζητά κι άλλους εργαζόμενους στους οποίους υπεβλήθησαν μηνύσεις.

Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιον η κυβέρνηση στήνει στον τοίχο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ποιανού. Για το ρόλο που παίζει η αστυνομία όταν καλείται να έρθει αντιμέτωπη με εργάτες που αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές που τους οδηγούν στην απληρωσιά, την ανεργία, την ανασφάλεια. Για το ρόλο του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού που απαξιώνοντας κάθε αγωνιστική κίνηση των εργαζομένων, έρχεται και τους χαϊδεύει τα αυτιά λέγοντας ‘πάλι καλά που έστω κάποιοι από τους εργαζόμενους του Καρυπίδη προσλήφθηκαν από τα MarketIn και παίρνουν αυτά τα ψίχουλα’.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας , καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία όχι μόνο δεν πήρε μέτρα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ πρώην Καρυπίδης, όχι μόνο δεν πήρε μέτρα για την προστασία τους από τράπεζες, ΔΕΗ και εφορία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αλλά σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων νομιμοποιεί τους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και ξηλώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει.

Δίνει προνόμια στους μεγαλοεργοδότες και τσακίζει τους εργαζόμενους. Άλλωστε και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης που πάνε να περάσουν τώρα με την 3η αξιολόγηση, είναι πάγιο αίτημα των μεγάλων επιχειρηματιών. Η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018 είναι καθρέφτης της πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα MarketIn αλλά και όλους τους εμποροϋπαλλήλους να υψώσουν το ανάστημά τους! Να αψηφήσουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας, το φόβο να μη χάσουν τα ψίχουλα που τους πετάνε για μισθό και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε όσους τους κλέβουν τη ζωή. Να καταγγείλουν δημόσια την εργοδοσία των MarketIn και την κυβέρνηση που οδήγησαν τους συναδέλφους από τα Ιωάννινα στο αυτόφωρο. Να καταδικάσουν τις συλλήψεις των 11 (μέχρι στιγμής) εργαζομένων και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Πάνε να φιμώσουν με γκλομπ και τρομοκρατία τη φωνή της εργατικής τάξης Καμία ανοχή στα μέτρα καταστολής!

Οργάνωση και αγώνας για να σταματήσουν οι διώξεις κάθε εργαζόμενου, υπογραφή ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας περιορισμός στη συλλογική δράση. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας .

Δίνουμε απάντηση με απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη,

ΤΟ ΔΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ