Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά;

0

Από την ηλικία, το φύλο, τα επίπεδα σωματικής άσκησης, ακόμα και από τον τόπο διαμονής», μας ενημερώνει η διατροφολόγος Jessica Fishman Levinson. Επομένως, δεν υπάρχει μία απάντηση που να ισχύει το ίδιο για όλους.

Άσκηση

Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα σε κάνει να ιδρώνεις, σου δείχνει ότι πρέπει να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες. Συνεπώς, είναι σημαντικό να πίνεις νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική. Αν ασκείσαι έντονα, πιθανώς χρειάζεσαι και ηλεκτρολύτες.

Κλίμα

Το ξηρό και θερμό κλίμα προκαλεί έξτρα εφίδρωση και αυξάνει την ανάγκη του σώματος για ενυδάτωση. Η αφυδάτωση μπορεί να προκληθεί και λόγω υψηλού υψόμετρου.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Οι ειδικοί συστήνουν στις εγκύους να πίνουν 10 ποτήρια υγρά την ημέρα, ενώ εκείνες που θηλάζουν, χρειάζονται 13 ποτήρια.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής των Εθνικών Ακαδημιών των Επιστημών σου συστήνει να πίνεις 11 έως 16 φλιτζάνια την ημέρα. Ποιό είναι όμως το twist; Ότι δεν εννοεί νερό, αλλά υγρά. Και είναι πολλά πράγματα που καταναλώνεις και περιέχουν νερό. Και κακώς δεν τα συνυπολογίζεις στην καθημερινή πρόσληψη νερού. Οι ειδικοί σου λένε ότι το ζητούμενο είναι να ακούς τις ανάγκες του σώματός σου. Όταν διψάς, να ενυδατώνεσαι. Κι όταν πεινάς, να τρως.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here