Φοιτητική Στέγη: Έκκληση Της Περιφέρειας Ηπείρου προς όλους όσοι έχουν διαθέσιμες κλίνες

0

Η Περιφέρεια Ηπείρου, κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη φοιτητικής στέγης στην πόλη κυρίως των Ιωαννίνων.

Το  θέμα αφορά αποκλειστικά το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας, δίχως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει  καμία θεσμική αρμοδιότητα επί αυτού και ως εκ τούτου, ούτε και τη δυνατότητα διάθεσης πιστώσεων για στέγαση φοιτητών.

Παρά ταύτα η Περιφέρεια Ηπείρου, τα προηγούμενα χρόνια, συνέδραμε έμπρακτα τις Πρυτανικής Αρχές προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε να πράξη και τη φετινή χρονιά, σύμφωνα πάντα με τις  υποδείξεις του Πανεπιστημίου.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Πρυτανικές Αρχές, διαπιστώνεται απροθυμία συμμετοχής ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων στη δημόσια πρόσκληση του Πανεπιστημίου για προσφορά δωματίων προς ενοικίαση σε φοιτητές.

Η Περιφέρεια, αντιλαμβανόμενη το έντονο κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει για τους φοιτητές, την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, απευθύνει δημόσια έκκληση προς όλους όσοι έχουν διαθέσιμες κλίνες να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος της στέγασης, συμμετέχοντας στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου. Τους διαβεβαιώνει δε ότι όπως έγινε και φέτος, έτσι και την τρέχουσα χρονιά θα είναι αρωγός στην Πρυτανική Αρχή, ώστε να μην υπάρξουν οικονομικές εκκρεμότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here