Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για το «ΟΧΙ» του ‘40

0

Ο Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου.

Σε αυτό αναφέρει τα εξής:

«Η 28η Οκτωβρίου είναι η ημέρα του θάρρους, της ανδρείας και της εθνικής υπερηφάνειας του ελληνικού λαού.

Το αποφασιστικό ΟΧΙ στον φασισμό είναι η ιστορική απόδειξη της ανεξάντλητης δύναμης του πνεύματος των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που προσέφεραν επαρκή αντίσταση στον επιτιθέμενο.

Το κατόρθωμα των Ελλήνων πατριωτών του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου έγινε για πάντα ένα παράδειγμα ανδρείας και αγάπης για την πατρίδα τους, το κλειδί για τη μελλοντική ευημερία της Ελλάδας.

Σήμερα, γονατιστός μπροστά στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για τα αιώνια ιδανικά της ελευθερίας, εκείνους που με άπειρη υπομονή και κουράγιο έχουν περάσει όλες τις δοκιμασίες του πολέμου, πρέπει να έχουμε επίγνωση της ευθύνης μας για το απαραβίαστο της εθνικής κυριαρχίας, αποτρέποντας τυχόν εκδηλώσεις της επιθετικότητας και της αιματοχυσίας, τη διατήρηση της ειρήνης στη γη.

Πρέπει σταθερά, όπως και πριν από 78 χρόνια, να πούμε στο ΟΧΙ τις σύγχρονες απειλές της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης, να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε την επόμενη γενιά να οικοδομήσει μια νέα, ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here