Δυσαρέσκεια Μαξίμου για την «κόντρα» Γεροβασίλη – Παπακώστα

0

Την ίδια ώρα που ο Αλ. Τσίπρας επιχειρούσε την αλλαγή ατζέντας με τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, στο παρασκήνιο μία νέα ενδοκυβερνητική κόντρα προκαλούσε αναστάτωση στο Μαξίμου. Ο λόγος για τη διαμάχη της Κατερίνας Παπακώστα με την Ολγα Γεροβασίλη, με φόντο τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει και σε έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών του σώματος, έφερε την έκρηξη της προερχόμενης από την Κεντροδεξιά υφυπουργού, η οποία απείλησε, κατά κάποιες πληροφορίες, ακόμα και με παραίτηση.

Η κ. Παπακώστα ζήτησε την Τρίτη να δει τον πρωθυπουργό, κάτι που δεν κατέστη άμεσα εφικτό, καθώς ήταν η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σύντομο τετ α τετ που είχαν οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα το θέμα δεν λύθηκε, ενώ στην όλη υπόθεση ενεπλάκη κατά πληροφορίες και ο κ. Π. Καμμένος, ο οποίος επιχείρησε να λειτουργήσει, μάταια όμως, πυροσβεστικά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Παπακώστα. Κυβερνητικές πηγές, πάντως, εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τη διάσταση που πήρε το θέμα σε μία χρονική συγκυρία, που στην κορυφή της επικαιρότητας βρισκόταν η συνταγματική αναθεώρηση.

Η κόντρα, πάντως, έχει και πολιτική ουρά. Η κ. Παπακώστα ως επικεφαλής ενός αχαρτογράφητου φορέα επιθυμεί να βρει ερείσματα στην ΕΛ.ΑΣ., που παραδοσιακά αποτελεί χώρο με κεντροδεξιές αναφορές. Ο «αποκλεισμός» της από τις κρίσεις «έκοψε» αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας, εξ ου και η διαμάχη.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here