Δέσμευση Τσακαλώτου στο Eurogroup ότι θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί

0

Για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά στην τρίτη αξιολόγηση έκαναν λόγο ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους πλειστηριασμούς, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει άμεση δράση για να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους που απειλούνται με επιθέσεις.

Είχαμε μια σύντομη ενημέρωση για την επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Πολύ θετικά τα σήματα, αλλά και πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει που αφορά την εφαρμογή», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση πως πρέπει να γίνει πριν το τέλος της χρονιάς, τόνισε.

Έγινε σημαντική πρόοδος, δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Η τεχνική δουλειά συνεχίζεται για να λυθούν οι λεπτομέρειες και να οργανωθεί η επόμενη επίσκεψη με στόχο να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος της χρονιάς, το συντομότερο δυνατό», είπε.

«Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι ο στόχος είναι ρεαλιστικός», πρόσθεσε. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε προς το τέλος του προγράμματος τον επόμενο Αύγουστο, καθώς έτσι η Ελλάδα θα ενισχύσει την ανάκαμψη και θα τελειώσει μια μακρά και επώδυνη περίοδος.

«Το κλειδί είναι μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το καλύτερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί φέτος», είπε.

Ο Ρέγκλινγκ είπε ότι «κάναμε καλή πρόοδο» στην Αθήνα και θύμισε την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου.

Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Ερωτηθείς για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι η τελική απόφαση για το αν αυτή θα χρειασθεί και πώς θα διαμορφωθεί θα ληφθεί έως το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι από τον Ιανουάριο θα συζητηθεί η πρόταση της Γαλλίας για τον μηχανισμό σύνδεσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, ο οποίος, όπως είπε, θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ