Χ. Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο

0

 Αυστηρό μήνυμα στην Κύπρο στέλνει για ακόμη μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, από την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του υπουργείου του. 

«Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο. Εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να ευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη», δήλωσε ο κ. Ακάρ.

«Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε δε ότι η χώρα του καταβάλλει προσπάθεια για να επιλύσει το Κυπριακό και τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά με ειρηνικές μεθόδους.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here