Γιατί οι γυναίκες προσβάλλονται λιγότερο από τον κορωνοϊό;

0

Το απόγευμα της Τετάρτης, στο καθιερωμένο του ραντεβού για την ενημέρωση των πολιτών, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 821 από τα οποία τα 134 είναι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται. Στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν τελικά οι γυναίκες είναι το “ισχυρό φύλο” απέναντι στον ιο. “Φαίνεται ότι οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από τον νέο κορωναϊό από τις γυναίκες, δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό” τόνισε ο λοιμωξιολόγος του Υπουργείου. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν δεδομένα από τους  SARS και MERS που το επιβεβαιώνουν.

«Ίσως έχει να κάνει με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, τα οποία είναι συνήθειες που εντοπίζονται συχνότερα στους άνδρες. Φαίνεται ότι έχουν κάποιο ρόλο τα οιστρογόνα του γυναικείου φύλου και φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν γενικότερα ισχυρότερο αμυντικό σύστημα» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος της επιδημίας. Παρόλα αυτά και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν” υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως και οι νέοι θα πρέπει να προσέχουν καθώς “ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία».

Πηγή


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here