Αλλάζει μορφή το Ε3 – Τι θα πρέπει να δηλώνουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες

0

Σε ηλεκτρονική απόχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στις τάξεις των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεων μετατρέπεται το νέο πληροφοριακό έντυπο Ε3που πλέον θα φέρει τον τίτλο «Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα».

Η νέα μορφή του εντύπου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τις 17 Δεκεμβρίου και κατά την διάρκειά της όλοι οι φορολογούμενοι, φοροτεχνικοί και πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις απόψεις τους και προτάσεις για διορθώσεις και προσθήκες.

Κεντρική ιδέα πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το νέο έντυπο είναι ο εντοπισμός ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων οι οποίοι δηλώνουν σημαντικές υψηλότερες επαγγελματικές δαπάνες σε σχέση με τον μέσο όρο του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να δηλώσουν στο νέο έντυπο Ε3 μεταξύ άλλων τα εξής δεδομένα:

1. Όλους του επαγγελματικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν για τις εισπράξεις και τις δαπάνες τους.

2. Όλες τις συσκευές ηλεκτρονικών χρεώσεων POS που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για τις εισπράξεις τους.

3. Όλα τα στοιχεία των συνδεδεμένων μα την επιχείρηση ή τον επαγγελματία επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

4. Τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί κάθε επιχείρηση ή επαγγελματίας για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της.

5. Ανάλυση όλων των δεδομένων των δαπανών κάθε επιχείρησης και επαγγελματία.