Η κυβέρνηση καρατόμησε τη διοίκηση ΕΡΤ

0

Νέα διοίκηση στην ΕΡΤ αναζητεί η κυβέρνηση. Χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού. Ο λόγος, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον υφυπουργό, ήταν η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ τους, αλλά και της διοίκησης της ΕΡΤ να συνεργαστεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο πραγματικός λόγος των παραιτήσεων έχει να κάνει με την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί όλους τους προηγούμενους μήνες για την ΕΡΤ αλλά και την κόντρα και την έλλειψη συνεργασίας των δύο στελεχών. Μόλις πριν από δύο μήνες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Θαλασσινός είχε αναφέρει σε επιστολή του ότι την ΕΡΤ τη διοικούν οι συνδικαλιστές, ότι οι γενικοί διευθυντές δεν έχουν πτυχίο και ότι οι υπεύθυνοι για την ΕΡΤ δεν γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα. Επίσης έκανε λόγο για μια ΕΡΤ που διοικείται «με έωλες –στα όρια της παρατυπίας– διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα Δ.Σ. διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα».

Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Κωστόπουλος, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, έκανε λόγο για «ανηλεή πόλεμο που δέχεται εκ των έσω».

Σημείωσε ότι οριακά εγκρίνει τα θέματα από το Δ.Σ. της εταιρείας και ότι στόχος όσων τον πολεμούν είναι «το τέλμα και η ακινησία» στην ΕΡΤ. Επέρριψε δε τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση ΕΡΤ του Διονύση Τσακνή, η οποία ωστόσο είχε διοριστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετοί, βέβαια, εκτιμούν ότι οι καρατομήσεις ήταν το αποτέλεσμα και των παρασκηνιακών διεργασιών της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που αντέδρασαν στις τελευταίες τοποθετήσεις σε διευθυντικές θέσεις της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, αντί δημοσιογράφων, η διοίκηση της ΕΡΤ επέλεξε τεχνικούς, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στην ομάδα των δημοσιογράφων. Το θέμα μάλιστα έθεσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία στην προχθεσινή συζήτηση του απολογισμού της ΕΡΤ για το 2017 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Παράγοντες του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ανέφεραν ότι η πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει με διαγωνισμό. Πολλοί χαρακτηρίζουν την όλη εξέλιξη πολιτική ήττα του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος, παρά την απουσία του τις τελευταίες ημέρες από τα τεκταινόμενα της ΕΡΤ, θεωρείται ότι χρεώνεται την όλη αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here