Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α νομού Θεσπρωτίας

0

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου απέναντι στην Εργατική Τάξη και στο σύνολο του λαού της χώρας μας. Επίθεση που γίνεται ταυτόχρονα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα πανηγυρικό κλίμα με το παραμύθι της «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της εξόδου από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ (Αύγουστο). Ταυτόχρονα με την προσπάθεια να ξεγελάσει τους ανέργους – συνταξιούχους , τους εργαζόμενους με το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ».

Όσο όμως κι αν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ προσπαθούν να εμφανίσουν τα καλά της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τα νέα σκληρά μέτρα της 3ης αξιολόγησης του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσακίζουν κάθε τέτοια προσπάθεια.

Αυτά τα μέτρα είναι ακόμη μια απόδειξη για το τι μέλλον μας ετοιμάζουν, η άρχουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό της.

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθούσε να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και το αναπτυξιακό συνέδριο στα Ιωάννινα, γκρεμίστηκε μπροστά στα MarketIn με τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς εργαζομένων.

Η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες, τη νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

Έφεραν σαν τον κλέφτη και ήθελαν να ψηφίσουν τροπολογία που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία για να εκπληρώσει τον πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσουν ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας από το νομοσχέδιο δεν αποτελεί επί της ουσίας απόσυρση, αλλά ελιγμό της κυβέρνησης για να την επαναφέρει με «κανονικές» διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τί σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 10:00π.μ στον ΟΤΕ

 

ΤΟ ΔΣ