Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης για την κατάσταση του κυνοκομείου της πόλης

0

Σήμερα το απόγευμα συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, ο οποίος κατηγορείται από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία «για τον κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων» στο κυνοκομείο της πόλης. 

«Το άθλιο αφήγημα της δημοτικής Αρχής περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου δεν έπεισε κανένα κι έτσι κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.Οι ακτιβιστές φιλόζωοι πολίτες στην Σπάρτη έχουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό όλων μας γιατί παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση. Η Ομοσπονδία μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πρωτοστάτησε για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη τόσων ζώων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Είχαν προηγηθεί επιστολές της ΠΦΠΟ για το δημοτικό κυνοκομείο  προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Δήμαρχο Σπάρτης, την Αστυνομική Διεύθυνση Σπάρτης, τον Διοικητή Α.Τ. Σπάρτης, τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης, τον Επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ., την Κτηνιατρική Υπηρεσία Σπάρτης, τη Διεύθυνση Προστασίας Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Εσωτερικών κάνοντας λόγο για «Κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνοι εντοσθίων για τροφή, σκηνές μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης.»

Απαντώντας στις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο χώρο του κυνοκομείου, ο δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε στην «Εφ.Συν» ότι  «πρόκειται για μια σκηνοθετημένη κατάσταση από δυο-τρεις φιλόζωους, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα και θα προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές».

«Θα απαντήσουμε σε όλα αυτά τα συκοφαντικά για τον δήμο και για τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κυνοκομεία» τόνισε ο κος Ευάγγελος Βαλιώτης.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here