Ο Ρόσι «δώρισε» τη νίκη στον Μάρκεθ

0

Συγκλονιστικό φινάλε είχε ο αγώνας του Moto GP στην πίστα της Μαλαισίας, με τον πρωτοπόρο Βαλεντίνο Ρόσι να έχει μία πτώση τέσσερις γύρους πριν την καρώ σημαία και τον Μαρκ Μάρκεθ να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει τη νίκη.

O «Γιατρός» έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση προσπερνώντας τον Ζαρκό που είχε την pole posotion και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα από το ξεκίνημα. Με μία διαφορά τους ενός δευτερολέπτου από τους διώκτες του, ο Ρόσι έλεγχε την κατάσταση και όλα έδειχναν ότι θα μπορούσε να φτάσει πρώτος μέχρι τον τερματισμό. Από το μέσο περίπου του αγώνα, ο Μάρκεθ πέρασε δεύτερος αλλά δεν μπορούσε να κλείσει τη διαφορά από τον Ιταλό αναβάτη, ώστε να δοκιμάσει κάποιο προσπέρασμα.

Προς το τέλος του Grand Prix οι δύο επικεφαλής είχαν να παλέψουν και με τα φθαρμένα ελαστικά τους, πέρα από την μάχη για την πρωτιά. Ο Ρόσι τέσσερις γύρους πριν το τέλος έχασε το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του με αποτέλεσμα να πέσει και να βρεθεί πολύ πίσω. Ο Μάρκεθ άρπαξε την ευκαιρία και είδε πρώτος την καρώ σημαία. Ο Ισπανός αναβάτης είχε συνολικά έναν πολύ καλό αγώνα χωρίς λάθος, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα έπαιρνε τη νίκη χωρίς το σοβαρό λάθος του Ρόσι. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ρινς ενώ τις θέσεις του βάθρου έκλεισε ο Ζαρκό.

Μετά και την κούρσα της Μαλαισίας η Honda κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here