ΠΕΔ Ηπείρου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης “Ψηφιακή Διακίνηση και Διαχείριση Εγγράφων στους Φορείς Δημοσίου”.

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την εταιρία International Forum Training & Consulting και θέμα: “Ψηφιακή Διακίνηση και Διαχείριση Εγγράφων στους Φορείς Δημοσίου”.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 10.00 π.μ. – έως 15.00 μ.μ.) στα Ιωάννινα (Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου) και την παρακολούθησαν υπάλληλοι και στελέχη Δήμων της Ηπείρου, Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας International Forum Training & Consulting για την συνεργασία τους, τόνισε ότι «η Π.Ε.Δ. Ηπείρου μέχρι και σήμερα έχει διοργανώσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες που απευθύνονται αποκλειστικά στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την έγκαιρη, έγκυρη και εξειδικευμένη ενημέρωσή τους πάνω στις νέες θεσμικές αλλαγές αλλά και τις επακόλουθες διοικητικές διαδικασίες. Θα συνεχίσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αιτήματα των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ρόλο της ΠΕΔ Ηπείρου να παράσχει επιστημονική και τεχνική υποστήριξη σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου».

Στη συνέχεια ο Δρ. Δημήτρης Καραπιπέρης, Ειδικό Στέλεχος αρμόδιας υπηρεσίας Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εισήγησή του αφού έκανε ανάλυση του Νομοθετικού Πλαισίου (Ν. 4440/2016) αναφέρθηκε λεπτομερώς  στις ενέργειες προετοιμασίας, τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις σε υποδομές εξοπλισμού που είναι απαραίτητες για την πλήρη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακίνησης & Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων στους Δήμους της Ηπείρου έως 31/12/2018.

Ο κ. Γιώργος Βιτσάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Επεξεργασίας Πληροφορίας του Κέντρου Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσίασε την εξειδικευμένη εφαρμογή / σουίτα υπηρεσιών “Polis Work Flow” που δημιούργησε η International Forum Training σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διαχείριση – ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την παρακολούθηση διαδικασίων για τους φορείς του δημοσίου.

Καθόλη τη διάρκεια της ημερίδας οι εισηγητές απάντησαν σε πλήθος ερωτημάτων που υποβλήθησαν από τους συμμετέχοντες στην ημερίδα ενημέρωσης.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κος Γιάννης Νικλήτσας, Γενικός Διευθυντής της International Forum Training, όπου κατά την ομιλία του αφού στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία της Forum Training με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανάπτυξη της εφαρμογής, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενεργή συμμετοχή τους και τα στελέχη της ΠΕΔ Ηπείορυ για την άρτια διοργάνωση της ημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here