Η NASA δοκιμάζει τα πειραματικά ρομπότ της για τον Άρη

0

Τα ρομπότ θα απορροφούν το νερό από το χώμα και μέσω της ηλεκτρόλυσης θα το μετατρέπουν σε μεθάνιο (απορροφώντας άνθρακα από την ατμόσφαιρα του Άρη), το συστατικό που θα τροφοδοτεί τους πυραύλους του μέλλοντος.

Και αυτή φαίνεται να είναι η λύση που προκρίνει η NASA για το μεγάλο πρόβλημα των ταξιδιών στο λεγόμενο βαθύ Διάστημα: πώς να κρατήσει τον πύραυλο αρκετά ελαφρύ δηλαδή ώστε να πετάει και να μπορεί ταυτοχρόνως να μεταφέρει και αρκετά καύσιμα για να φτάνει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Πριν πατήσει βέβαια το πόδι του στον Άρη ο πρώτος άνθρωπος, η NASA θα έχει ήδη στείλει στρατιές από μη επανδρωμένες αποστολές ώστε να ελέγξουν πόσο αφιλόξενος είναι για μας τους ανθρώπους. Και τα νέα της ρομπότ σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται, όντας από τα πρώτα που θα αποσταλούν εκεί πάνω.

Αυτό μας λέει ο πληροφορικός της NASA και επικεφαλής του συγκεκριμένου project Kurt Leucht, πως το πρωτότυπο που φτιάχνει η ομάδα του θα δουλεύει σε συνθήκες Διαστήματος: «Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει μια μέρα στους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν στον Άρη και να επιστρέφουν στη Γη για να μας λένε τις ιστορίες τους»…


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here