Την Κεϊτ Μαρί Μπερνς, Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία της Αθήνας, προτείνει ως πρέσβειρα στα Σκόπια ο Τραμπ

0

Την πρόθεση του να τοποθετήσει ως πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην ΠΓΔΜ, την Κεϊτ Μαρί Μπερνς, η οποία επί του παρόντος εργάζεται ως Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.  

Η έμπειρη διπλωμάτης του Αμερικανικού Διπλωματικού Σώματος, εφ’ όσον το υπηρετεί εδώ και 24 χρόνια, και μέλος της ανώτερης διπλωματικής βαθμίδας είναι το νούμερο 2 στην πρεσβεία της Αθήνας από τον Σεπτέμβριο του 2017. 

Στην προηγούμενη θέση της ήταν Αναπληρώτρια Πρέσβης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στη Βιέννη όπου είχε υπηρετήσει επίσης και ως Επιτετραμμένη της Διπλωματικής Αποστολής των Η.Π.Α. από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Προηγουμένως, η κυρία Μπερνς κατείχε θέσεις στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (State Department) στο  Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, στο γραφείο του Υφυπουργού Δημόσιων Υποθέσεων και Δημόσιας Διπλωματίας, και στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των Η.Π.Α. στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, από το 2007 έως το 2010.

Από το 2010 έως το 2011 ήταν Ανώτατη  Πολιτική Εκπρόσωπος που επιβλέπει τη διακυβέρνηση και την ανάπτυξη στο ανατολικό Αφγανιστάν στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Συνδρομής για την  Ασφάλεια (ISAF). Έχει επίσης εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των Η.Π.Α. στην Ισπανία, τη Βολιβία, την Ουγγαρία και την Τουρκία.

Η κυρία Μπερνς έχει τιμηθεί επτά φορές με τα βραβεία Superior Honor Award and Meritorious Award και με το Expeditionary Service Award (Βραβείο για Ειδική Αποστολή) από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. και δύο βραβεία Meritorious Civilian Service από το Αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης. Εκπροσώπησε το Υπουργείο Εξωτερικών ως υπότροφος Pearson στο Κογκρέσο την περίοδο 2002-2003 και ως υπότροφος του International Women’s Forum Leadership Foundation την περίοδο 2012-2013.

Κάτοικος της Sarasota της Φλόριντα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων (Bachelor of Science) και έχει επίσης πτυχίο Master στη Διαχείριση Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο της Georgetown. Μιλάει ισπανικά, ουγγρικά και τουρκικά και είναι παντρεμένη με το CAPT Larry Scott Gage, USN (Ret).


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here