Ένα όνομα, μια ομάδα, μια ιστορία. Γιουγκοπλάστικα!

0

Ήταν κάποιες εποχές, που οι νεότεροι θα έχετε ακούσει από διηγήσεις, ή θα έχετε διαβάσει, σε κάποια από τα άρθρα, τα οποία αναφέρονταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μια χιλιετία, έναν αιώνα, τέσσερις δεκαετίες πίσω. Κάτι σαν τις ιστορίες του παππού. Τότε που έπαιζε ο Άρης, τότε που κάθε Πέμπτη ερήμωναν οι δρόμοι στις πόλεις, τότε που η Γιουγκοπλάστικα προκαλούσε δέος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομάδα, από την οποία βγήκε ο μεγάλος Τόνι Κούκοτς (κι όχι μόνο), ομάδα, που μας θυμίζει τα νιάτα μας. Η Γιουγκοπλάστικα έγινε Σπλιτ και πλέον δεν αποτελεί κραταιά ευρωπαϊκή δύναμη. Όταν, όμως, μαθαίνεις κάτι γι’ αυτή, όπως για τη Φορτιτούντο Μπλόνια, οι αναμνήσεις ζωντανεύουν. Μόνο που η Σπλιτ είναι… ζωντανός οργανισμός και θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Αδριατικής Λίγκας, η οποία ολοκληρώθηκε (λόγω πανδημίας), δίχως να αναδείξει πρωταθλητή. Αποφασίστηκε η προσθήκη δυο ομάδων κι έτσι το πρωτάθλημα θα έχει 14 συλλόγους. Κι αν η Μπόρατς είναι σχετικά αδιάφορη, η πρώην Γιουγκοπλάστικα (κάποια στιγμή Ποπ84), των τριών Πρωταθλητριών, γυρίζει. Κι εμείς έχουμε πλέον έναν λόγο να παρακολουθούμε τη λίγκα…


to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here