Αποχώρησε από την προεδρία της Άρσεναλ ο Κέσγουϊκ

0

Ο πρόεδρος της Άρσεναλ, Τσιπς Κέσγουϊκ, παραιτήθηκε μετά από 7 χρόνια θητείας στο σύλλογο, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (28/05). Ο 80χρονος Κέσγουϊκ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο των Λονδρέζων από το 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε πρόεδρος το 2013, διαδεχόμενος τον Πίτερ-Χιλ Γουντ. Επί των ημερών του στην προεδρία του συλλόγου, η Άρσεναλ κατέκτησε 3 Κύπελλα Αγγλίας. «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για όλα όλα προσέφερε ο Σερ Τσιπς, τόσο ως μέλος του συμβουλίου, αλλά και ως πρόεδρος τα τελευταία 15 χρόνια» αναφέρουν, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ, Σταν Κρένκε και ο γιος του, Τζος, διευθυντής του συλλόγου. «Οι εκτενείς επιχειρηματικές γνώσεις του και η εμπειρία του σε συνδυασμό με τη βαθιά αγάπη του για την ομάδα, τον έκαναν έναν τέλειο πρόεδρο» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το κείμενο προσθέτει ότι, μετά την αποχώρηση του Κέσγουϊκ, το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από τους Σταν και Τζος Κρένκε, αλλά και τους Φίλιπ Χάρις και Κεν Φράιαρ. «Ήταν τεράστια τιμή για μένα να υπηρετήσω από την θέση του προέδρου αυτό το σπουδαίο ποδοσφαιρικο κλαμπ. Η Άρσεναλ κατείχε πάντα μία ξεχωριστή θέση στη ζωή μου και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον» τόνισε ο Κέσγουϊκ, προσθέτοντας ότι η απόφασή του να φύγει από την προεδρία είχε παρθεί πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού και διακοπεί η σεζόν.

«Ο σύλλογος είναι σε ασφαλή χέρια με τους Σταν και Τζος, το συμβούλιο και την εκτελεστική ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι η Άρσεναλ θα βγει πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία και ανυπομονώ να δώ και πάλι την ομάδα σε δράση» συμπλήρωσε ο πρώην πια πρόεδρος των «κανονιέρηδων».


to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here