Αυστραλία: Παρελθόν ο Φερχέρεν

0

Με νέο επικεφαλής προπονητή θα συνεχίσει η εθνική ομάδα κολύμβησης της Αυστραλίας την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ολλανδός Γιάκο Φερχέρεν, ο οποίος βρισκόταν στο «τιμόνι» από το 2013, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το πόστο του τον Σεπτέμβριο, για οικογενειακούς λόγους, αφήνοντας τη θέση του στον Αυστραλό Ρόχαν Τέιλορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 51χρονος Φερχέρεν είχε προαναγγείλει ότι θα άφηνε τη θέση του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έπειτα από την αναβολή τους για το 2021 υπήρχε ένα ερωτηματικό αν θα αποφασίσει να παρατείνει κατά ένα χρόνο την παραμονή του στην Αυστραλία.

Ο Φερχέρεν ανέλαβε την ευθύνη της εθνικής Αυστραλίας σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία, με τη χώρα της Ωκεανίας να έχει κατακτήσει μόλις ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (έναντι έξι στο Πεκίνο), κι αυτό σε ομαδικό αγώνισμα.

Ο Ολλανδός προπονητής βοήθησε σημαντικά στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς αθλητών/τριών, που σταδιακά επαναφέρουν την Αυστραλία σε πρωταγωνιστική θέση, όπως αυτή που είχε στην πισίνα στις αρχές του 21ου αιώνα.


to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here