Άσκηση Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού νότια της Καρπάθου (βίντεο, φωτογραφίες)

0

Εικόνες από επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Τις διακλαδικές επιχειρησιακές δραστηριότητες παρακολούθησε την Τρίτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και τον αρχηγό Στόλου, αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη.

Ως επιστέγασμα της εκπαίδευσης, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός ΓΕΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός Στόλου, παρακολούθησαν από τη φρεγάτα Αιγαίον βολές κατά πραγματικού στόχου επιφάνειας από μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τελική φάση της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι βολές, διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.

Περιλάμβανε δε βολές κατευθυνόμενων βλημάτων από μονάδες επιφανείας και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τορπίλης μάχης από υποβρύχιο, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας.

Όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here