Την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018

0

Στην πίστα Kartodromo των Αφιδνών θα επιστρέψουν (μετά από καιρό) οι 38 αγωνιζόμενοι των πέντε κατηγοριών του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, για την πρώτη από τις δύο τελικές αναμετρήσεις του Νοεμβρίου που θα αναδείξουν τους φετινούς Πρωταθλητές Ελλάδας.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου» (ΑΛΑ) και το «Artemis Auto Club».

Το «φυτώριο» του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, η κατηγορία Mini, συγκεντρώνει σχεδόν τις μισές από αυτές τις συμμετοχές, καθώς 17 νεαροί οδηγοί 8-12 ετών θα αναμετρηθούν για τον τίτλο της Mini συνολικά, καθώς και εκείνου για τις ηλικίες 8-10 ετών.

Ένα σκαλί παραπάνω, στις ηλικίες 12-14 ετών, η Junior συμπλήρωσε οκτάδα κι επιφυλάσσει συναρπαστικές μάχες μεταξύ των καθιερωμένων οδηγών της κατηγορίας και των περσινών πρωταγωνιστών της Mini που πέρασαν φέτος στην επόμενη βαθμίδα. Μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται και η μάχη της Senior, με 6 αγωνιζόμενους, ενώ με τα εξατάχυτα της ΚΖ2 θα αγωνιστούν 3 συμμετέχοντες. Στην κατηγορία Club θα πάρουν εκκίνηση άλλοι 4 αθλητές.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Σαββάτου στα 1.090 μέτρα της πίστας, στο χώρο των pits θα διεξαχθεί ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος το μεσημέρι στις 14:30-17:00.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με την ενημέρωση των αγωνιζόμενων και τις ελεύθερες δοκιμές στις 9:00 με ένα δεκάλεπτο για κάθε κατηγορία, και στη συνέχεια θα διεξαχθούν με τη σειρά οι Χρονομετρημένες Δοκιμές και οι αγώνες.

Οι κατηγορίες Mini, Junior, Senior, KZ2 περιλαμβάνουν δύο αγώνες και έναν τελικό, ενώ η Club δύο τελικούς.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here