Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί προεκλογικά να ξανακοροϊδέψει τους Έλληνες

0

«Το 2015, ένας μαινόμενος κ. Τσίπρας μάς κούναγε το δάχτυλο λέγοντας ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, μιλώντας για την πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Το 2018 έρχεται και λέει ότι ήταν ψύχραιμος το 2015, πήρε τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και δεν έβγαλε τη χώρα από την ΕΕ και το ευρώ, ουσιαστικά γιατί κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Υπόσχεται παράλληλα 35.000 προσλήψεις, κουνώντας ξανά τα καθρεφτάκια σε αυτούς που θεωρεί πως είναι ιθαγενείς», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής της Α’ Αθηνών κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στην πραγματικότητα «έχει γδάρει τους Έλληνες υπερφορολογώντας τους πάντες: τη μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα, ακόμα και τους μη έχοντες. Έχει κόψει 21 φορές τις συντάξεις. Με τα “παιχνιδάκια” του το 2015, κόστισε στην ελληνική οικονομία 100 δισ., έκλεισε τις τράπεζες, δεν ρύθμισε τα κόκκινα δάνεια, έχει αποτύχει στην εξωτερική πολιτική, στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, στον τρόπο που χειρίζεται την οικονομία, τη φορολογία, τις επενδύσεις», χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό ως τον πολιτικό «που υποσχόταν να σκίσει τα μνημόνια και μας έφερε άλλα δύο και έχει δέσει τη χώρα χειροπόδαρα με πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060».

Αναφερόμενος στα αναδρομικά των στρατιωτικών, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε ότι στο τέλος της τετραετίας ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ξανακοροϊδέψει τους Έλληνες. «Αυτά που εδώ και τέσσερα χρόνια υποσχόταν μαζί με τον κ. Καμμένο ότι θα δώσει, τα έφερε κουτσουρεμένα, “κλέβοντας” έναν χρόνο από τους εν ενεργεία και δυόμιση χρόνια από τους αποστράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το θέμα της συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας και τις προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «οι καθαρές και έντιμες συμφωνίες είναι αυτές που παίρνουν την υπογραφή των μεγάλων πλειοψηφιών στον κλήρο και στην ιεραρχία και μπορούν θεσμικά να προχωρήσουν».

«Το επιχείρημα περί τακτοποίησης των θεμάτων Κράτους-Εκκλησίας ξεγυμνώθηκε πολύ σύντομα και φάνηκε τι θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι 10.000 παπάδες θα πληρώνονται από το κράτος με άλλο τρόπο, εν είδει επιδόματος, για να κάνει άλλες 10.000 προσλήψεις ημετέρων στο Δημόσιο. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, θα πάνε άδικα οι θυσίες του ελληνικού λαού μήπως τυχόν και διασωθούν εκλογικά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος και μειωθεί η ψαλίδα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως «βρήκε ένα τρόπο να δημιουργήσει την προσδοκία στον Έλληνα πολίτη ότι θα τον προσλάβει στο Δημόσιο και χρησιμοποίησε και την Εκκλησία για αυτό».

«Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος, μπορεί μετά από δέκα χρόνια κρίσης να καταλάβει τι μπορεί να γίνει ρεαλιστικά και τι όχι», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here