Προς απαγόρευση των πανηγυριών λόγω κορωνοϊού

0


Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

«Καμπάνα» χαρακτήρισε εκ νέου την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ζητήθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να εξεταστεί η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιουλίου.

Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη να μπει «φρένο» στον εφησυχασμό. Όπως είπε, ο κορωνοϊός δεν έφυγε αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα επικίνδυνα φαινόμενα χαλάρωσης.

Αναφερόμενος στον Προμαχώνα, είπε πως τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια σε σύγκριση με άλλες πύλες εισόδου. Προανήγγειλε δε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα, καθώς και ότι ενισχύονται οι έλεγχοι στις εισόδους από Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις από το εξωτερικό, σημείωσε ότι ανοίγουν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου και από τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου.

Σημείωσε δε πως, ανάλογα με επιδημιολογική εξέλιξη σε χώρες όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των πτήσεων από τέλος Ιουλίου με την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here