Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

0

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ηγουμενίτσας η δεύτερη Επιμορφωτική συνάντηση με εκπαιδεύτρια τη Ψυχολόγο κα .Χρυσάνθη Ανδρόνογλου  και συντονίστρια την κα. Αγγελική  Τσατσούλη. Ήταν η δεύτερη συνάντηση από μία σειρά μηνιαίων συναντήσεων που θα ακολουθήσουν προσεχώς και μπορούν να συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν. Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι Ψυχολογία, Συμβουλευτική και Προπονητική Ζωής. Είναι ένα μοναδικό μορφωτικό και πολιτιστικό γεγονός που ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει όλο το χειμώνα. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το πρώτο σύμφωνα με διεθνείς αξιολογήσεις Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδος,  πάλι πρωτοπορεί, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες του κάθε πολίτη σε αυτή τη δύσκολη εποχή, προσφέροντας δωρεάν επιμορφώσεις σε όλη την Ελλάδα (55 πόλεις).


Τι είναι ο προπονητής ζωής;

Ο Προπονητής Ζωής είναι ο ειδικός που θα τους δώσει το κίνητρο, θα τους υποστηρίξει και θα τους εμψυχώσει στην ανακάλυψη –αποκάλυψη ενός νέου εαυτού και πρωτότυπων λύσεων για μια πληρέστερη και καλύτερης ποιότητας ζωή. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε διάκριση ανάμεσα στην Ψυχοθεραπεία και στην Προσέγγιση της Προπονητικής της Ζωής, καλύφθηκαν οι βασικοί τομείς της καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο στο οποίους στηρίζεται η Προπονητική Ζωής. Δόθηκαν πολλαπλά παραδείγματα των τεχνικών που χρησιμοποιεί  η προσέγγιση της Προπονητικής. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση και λεπτομερή ανάλυση αληθινού περιστατικού για την απαρτίωση και εμπέδωση των πληροφοριών που παρουσιάστηκαν.

Η Χρυσάνθη Ανδρόνογλου είναι αδειούχος Ψυχολόγος-Νευροψυχολόγος στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Texas. Επισης υποψήφια Διδάκτωρ  Ψυχολογίας/ Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Ενώ έχει εργαστεί περισσότερο από 15 έτη στο χώρο της Νευροψυχολογικής αξιολόγησης και παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές, αναπτυξιακές και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (όπως το σύνδρομο Asperger). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here