Στ. Πιτσιόρλας: Αναμενόμενο το πρόστιμο της ΕΕ για τα ναυπηγεία

0

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ και 7 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα για τις κρατικές ενισχύσεις στα Ελληνικά Ναυπηγεία την περίοδο 1996-2003.

Ο αναπληρωτής υπουργός  Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «ήταν αναμενόμενη και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της κυβέρνησης να θέσει τα Ναυπηγεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στ. Πιτσιόρλα

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν αναμενόμενη και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της κυβέρνησης να θέσει τα Ναυπηγεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά τη μη συμμόρφωση της χώρας μας ως προς την απόφαση της Επιτροπής του 2008 περί κρατικών ενισχύσεων στην ΕΝΑΕ και αναδεικνύει την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η εξάμηνη δε προθεσμία που θέτει για την εκτέλεσή της αποτελεί αναγνώριση του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει πλέον δρομολογήσει τις διαδικασίες ανάκτησης. Διαδικασίες που θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε αυτό το εξάμηνο κι έτσι θα αντιμετωπιστεί ριζικά το όλο θέμα».


 


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here