Το τσίρλιντινγκ εισέρχεται στις σχολικές μονάδες

0


Φωτ. SHUTTERSTOCK

Οι Ελληνες μαθητές θα μπορούν να εξοικειωθούν στο τσίρλιντινγκ (cheerleading) μέσα στο σχολείο τους. Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας εγκρίνεται η άδεια εισόδου εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ στα ελληνικά σχολεία. Η εγκύκλιος είναι συνέχεια της αναγνώρισης, στα τέλη Μαΐου, του αθλήματος του τσίρλιντινγκ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (ΕΟΤ-ΑΟΧ) από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας επιτρέπει στα σχολεία να δέχονται, υπό προϋποθέσεις, εκπροσώπους της αρμόδιας ελληνικής ομοσπονδίας για το σχολικό έτος 2020-2021. «Η υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2020-2021, στους εκπροσώπους της ΕΟΤ-ΑΟΧ», επισημαίνεται στο έγγραφο. Οι επισκέψεις των εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Η ενημέρωση των μαθητών μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία, τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς του αθλήματος, καθώς και παιχνίδια προσομοίωσης με το μάθημα.

Να σημειωθεί ότι το 2022, το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα τσίρλιντινγκ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, διεθνώς υπολογίζεται ότι πάνω από δέκα εκατομμύρια αθλητές ασχολούνται με το τσίρλιντινγκ.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here