Αυξημένος κατά 7,8 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής

0

Το ποσό των 141.850.000 ευρώ αγγίζει συνολικά ο προϋπολογισμός της Βουλής που ψηφίστηκε νωρίτερα από την Ολομέλεια, αυξημένος κατά 7,8 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Βουλής στην εισηγητική του Εκθεση, η αύξηση οφείλεται στους ακόλουθους λόγους: Πρώτον, το κόστος από την κάλυψη δεκαεπτά κενών θέσεων επιστημονικού προσωπικού, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Δεύτερον, από την προβλεπόμενη αύξηση κατά 50% της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του ΕΦΚΑ βουλευτών και υπαλλήλων. Τρίτον, από την αλλαγή του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων. Τέταρτον, και κυρίως, από το υψηλό κόστος λειτουργίας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, «λόγω της μεγάλης αύξησης του πλήθους των ελεγχόμενων προσώπων, παράλληλα με την διενέργεια αναδρομικού ελέγχου για τα έτη 2015 και 2016».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο, στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό αναφέρεται αναλυτικά ότι επί 687 προβλεπομένων θέσεων μονίμων, υπηρετούν 571 – δύο λιγότεροι συγκριτικώς με το 2017. Με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, επί 1001 προβλεπομένων θέσεων, υπηρετούν 707, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός ανερχόταν στους 694 υπαλλήλους. Οι ειδικοί φρουροί παραμένουν 68, ενώ οι μετακλητοί 150, δέκα περισσότεροι σε σχέση με το 2017 (επί 193 προβλεπομένων θέσεων).


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here