Γερμανία: To προεδρείο του CDU εμμένει στη διεξαγωγή του συνεδρίου για εκλογή νέας ηγεσίας τον Δεκέμβριο

0


Φωτ. REUTERS

Το προεδρείο του CDU εμμένει στα σχέδιά του για το ομοσπονδιακό συνέδριο του κόμματος στη Στουτγκάρδη τον Δεκέμβριο.

Τα μέλη του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) τάχθηκαν σήμερα υπέρ της τήρησης του χρονοδιαγράμματος για την διοργάνωση του συνεδρίου τον Δεκέμβριο στην Στουτγκάδη, την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βάδης -Βυρτεμβέργης, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος επικεφαλής του με φυσική παρουσία των εκλεκτόρων παρά την κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με κύκλους του κόμματος. Ο κανονισμός του κόμματος δεν επιτρέπει την εκλογή προσώπων από ένα ψηφιακό συνέδριο.

Οι κανόνες υγιεινής, οι κανόνες για την τήρηση των αποστάσεων και η ιχνηλάτηση των επαφών των συμμετεχόντων θα έχουν ύψιστη προτεραιότητα στο σχεδιασμό και τις συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με το προεδρείο.

Στις 14 Σεπτεμβρίου το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο θα παρουσιάσει τις ιδέες για το πώς θα μπορούσε να οργανωθεί ένα συντομευμένο συνέδριο του κόμματος, δήλωσε την Κυριακή η παραιτηθείσα ηγέτης του CDU  Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ. Το CDU πρώτα θα εκλέξει νέο πρόεδρο στο συνέδριο και μετά θα ορισθεί ο υποψήφιος καγκελάριος για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here