Κορονοϊός: Πολλά κρούσματα σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων – Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μοσχάτο

0

Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού σε κλειστές δομές, την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εμφανίζονται κάτω από 200.

Στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει σημάνει σήμερα συναγερμός για τον περιορισμό δύο διαφορετικών εστιών του κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε κλειστές δομές. Η μία, αφορά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκε σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα και η άλλη, τη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο.

Στον Βύρωνα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο και έδωσε οδηγίες. Αποδείχθηκε ότι 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι στη δομή, ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Η δομή τέθηκε σε περιορισμό.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων “για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19”.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

Σε “καραντίνα” η δομή ηλικιωμένων στο Μοσχάτο

Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων τέθηκε και δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο, στην οποία εντοπίστηκε εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε επιτόπου και πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο σύνολο των ηλικιωμένων και του προσωπικού.

Αποφασίστηκε και η συγκεκριμένη δομή του ΜοσχΆτου να τεθεί σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18.00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Πηγή


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here