Οι μισοί Αμερικανοί φοβούνται ότι ο Τραμπ δε θα αποδεχθεί τυχόν ήττα του

0

Τρεις στους τέσσερις υποστηρικτές του υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανησυχούν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δε θα αποδεχθεί τυχόν ήττα του στις εκλογές του Νοεμβρίου, προκαλώντας συνταγματική κρίση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η έρευνα της εταιρίας Opinium Research κατέγραψε τον φόβο που προκαλεί η τάση του προέδρου Τραμπ να προκαταλάβει από τώρα τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα στην υποψηφιότητα επανεκλογής του στις 3 Νοεμβρίου, όπως προβλέπουν και οι δημοσκοπήσεις. Επανειλημμένα έχει κάνει λόγο για αλλοίωση της λαϊκής βούλησης μέσω της επιστολικής ψήφου, που όμως έχει εφαρμοστεί σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα δύο βουλευτές των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο έστειλαν επιστολή στο Πεντάγωνο ζητώντας διαβεβαιώσεις ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (47%) ανησυχούν για την πιθανότητα να μην αποδεχθεί την ήττα του ο κ. Τραμπ, ποσοστό που ανέρχεται στο 75% μεταξύ των ψηφοφόρων του κ. Μπάιντεν, και στο 30% μεταξύ των οπαδών του ίδιου του κ. Τραμπ.

Υπάρχει πάντως και ένα 41% των ψηφοφόρων Τραμπ που προβλέπεί ότι θα είναι ο κ. Μπάιντεν που δε θα αποδεχθεί τυχόν νίκη του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: The Guardian


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here