Ιταλία: Εντυπωσιακή μείωση του μέσου όρου ηλικίας κρουσμάτων

0

Αύξηση σημείωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, τις τελευταίες 24 ώρες, με 1.326 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας της επεσήμανε πως «ο επιδημιολογικό πλαίσιο στην Ευρώπη έχει επιδεινωθεί, ενώ σημειώνεται εντυπωσιακή μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες.

Στο ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ανήλθαν σε έξι.

Χθες, τα νέα περιστατικά ήταν 978 και καταγράφηκαν 8 θάνατοι,

Σε όλη τη χώρα, 109 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, 1.437 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, και οι ασθενείς σε κατ΄οίκον περιορισμό είναι 26.071.

O Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στη γερουσία της Ρώμης, τόνισε ότι «το επιδημιολογικό πλαίσιο στην Ευρώπη έχει επιδεινωθεί».

«Στην Ιταλία, όπως και σε άλλες χώρες, σημειώνεται μια εντυπωσιακή μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Ιταλός υπουργός προέβλεψε ότι θα αρχίσει να διατίθεται πριν το τέλος του 2020.

Για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, επεσήμανε πως «δεν θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές κάθονται μέσα στην τάξη, τηρώντας την απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου».


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here