ΥΠΟΙΚ: Ο κ. Τσακαλώτος καμώνεται πως αγνοεί την παγκόσμια κρίση

0

«Φληναφήματα χωρίς αξία λόγου» χαρακτηρίζουν τη δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με τα σημερινά στοιχεία για το ΑΕΠ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. 

«Είναι λυπηρό που ο κ. Τσακαλώτος, κινούμενος προφανώς σε άλλο σύμπαν, καμώνεται ότι αγνοεί την παγκόσμια κρίση και τις επιδόσεις άλλων χωρών, τις οποίες μάλιστα κυβερνούν συνάδελφοι από διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες και μας επιτίθεται», αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η ελληνική οικονομία κινήθηκε στον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης, ενώ αισθητά μεγαλύτερη ύφεση από την Ελλάδα (-15,2% το β’ τρίμηνο) σημείωσαν, ειδικότερα από τις χώρες του Νότου, η Ισπανία (-22,1%), η Γαλλία (-19%) και η Πορτογαλία (-16,3%). Επιπροσθέτως, αναφέρουν, συνολικά στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους η αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ στην Ελλάδα ήταν μικρότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, «τα λοιπά φληναφήματα του κ. Τσακαλώτου δεν είναι άξια λόγου. Εμείς, χωρίς έπαρση, έχοντας πλήρη συνείδηση των τεράστιων δυσκολιών, εργαζόμαστε προκειμένου κράτος, νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περάσουμε αυτήν την καταιγίδα με το δυνατόν μικρότερο κόστος».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε, μεταξύ άλλων, «σήμερα ανακοινώθηκε ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά το 2ο τρίμηνο κατά 15.2%. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση τριμήνου ιστορικά στη χώρα, και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Καταρρέουν όλοι οι βασικοί δείκτες, η κατανάλωση, οι επενδύσεις».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here