Νέα παράταση για τα άγονα αεροπορικά δρομολόγια

0

Στην παράταση για ακόμη τρεις μήνες των συμβάσεων για δώδεκα άγονες αεροπορικές γραμμές, προκειμένου από το νέο έτος να πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός, προχωράει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι συμβάσεις έληγαν την 1η Οκτωβρίου 2020, ωστόσο δόθηκε τρίμηνη παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται για τις συμβάσεις με την Olympic Air (εταιρεία του ομίλου της Aegean) για την εκμετάλλευση, σύμφωνα με τις επιβληθείσες υποχρεώσεις και χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα, των τακτικών αεροπορικών γραμμών Αθήνα – Ικαρία, Αθήνα – Κύθηρα, Αθήνα – Πάρος, Αθήνα – Κάρπαθος, Αθήνα – Σκιάθος, Αθήνα – Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη – Χίος και Θεσσαλονίκη – Σάμος και τη Sky Express για την εκμετάλλευση, επίσης χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα, των τακτικών αεροπορικών γραμμών Αθήνα – Ικαρία, Αθήνα – Κύθηρα, Αθήνα – Πάρος, Αθήνα – Κάρπαθος, Αθήνα – Σκιάθος, Αθήνα – Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη – Χίος και Θεσσαλονίκη – Σάμος.

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό τις 8ης Ιανουαρίου 2020 δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος. Οι συμβάσεις με την Olympic Air και τη Sky Express που αρχικά υπογράφηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, παρατείνονται για τρίτη φορά, καθώς στις αρχές του έτους δόθηκε επίσης παράταση λόγω του τότε επικείμενου διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την περίοδο στο υπουργείο Υποδομών είναι σε εξέλιξη γενικός επανασχεδιασμός για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με πιθανή τη διεύρυνση του πτητικού και οικονομικού αντικειμένου, με δεδομένες τις νέες συνθήκες που επικρατούν στις εγχώριες αερομεταφορές. Ο νέος διαγωνισμός θα είναι αντικείμενο της νεοσυσταθείσας ΑΠΑ (Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) και όχι της ΥΠΑ και θα προκηρυχθεί εντός του επόμενου τριμήνου. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος άγονος διαγωνισμός ήταν ύψους 24,6 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και αφορούσε χρονική διάρκεια εκμετάλλευσης των 12 γραμμών τα 4 χρόνια.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here