Εξι ελληνικά νησιά στην κόκκινη λίστα καραντίνας της Ουαλίας

0

Οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν στη χώρα τους είναι αντιμέτωποι με σύγχυση, όπως επισήμανε και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, καθώς η Ουαλία και η Σκωτία επιβάλλουν καραντίνα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού σε όσους επιστρέφουν από την Πορτογαλία, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι αρχές της Ουαλίας ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο, την Πάρο, την Αντίπαρο και την Κρήτη, καθώς και την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και τη Γαλλική Πολυνησία μπαίνουν σε καραντίνα, από την Παρασκευή.

Η Σκωτία θα κάνει το ίδιο για όσους επιστρέφουν από την Πορτογαλία και τη Γαλλική Πολυνησία από το Σάββατομ ενώ έχει ήδη επιβάλει απο την Πέμοτη καραντίνα στους επιστρέφοντες από όλη την Ελλάδα.

Η Αγγλία και η Βόρεια Ιρλανδία όμως δεν απαιτούν από τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις περιοχές αυτές να μένουν σε καραντίνα.

«Κατανοώ ότι προκαλεί σύγχυση στους πολίτες να μην υπάρχει ένας κανόνας (σε όλη τη Βρετανία)», σχολίασε ο Σαπς μιλώντας στο Sky News.

Όταν ρωτήθηκε για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό στα βρετανικά αεροδρόμια για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι αυτά σπάνια εντοπίζουν όσους έχουν μολυνθεί από Covid-19.

«Το τεστ την ημέρα που κάποιος επιστρέφει είναι απίθανο να εντοπίσει τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που ταξίδεψαν έχοντας μολυνθεί από κορvνοϊό», εξήγησε ο Σαπς, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί τους οποίους συμβουλεύεται η βρετανική κυβέρνηση εκτιμούν σε 7% το ποσοστό των ασθενών που θα εντοπιζόταν.

«Οπότε θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους περίοδος καραντίνας, ίσως επτά ή οκτώ ημέρες, ίσως 10, μετά ίσως τεστ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sky News


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here