Στις 3 Οκτωβρίου η έναρξη της περιόδου 2020-2021 στην επιτραπέζια αντισφαίριση

0

Γι’ αυτό, όπως είχε προαναγγελθεί κιόλας από τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο πάνω μέρος του προγράμματος υπάρχει η σημείωση «ενδεικτικό» και σημαίνει ότι θα γίνονται αλλαγές ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προφανέστατα το καλεντάρι αποτέλεσε …σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και όχι μόνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας. Η πανδημία Covid-19 οδήγησε σε ανατροπές για την ολοκλήρωση της περασμένης σεζόν, σε τροποποίηση προκηρύξεων και φυσικά σε μετάθεση της περιόδου μεταγραφών και την καθυστερημένη έναρξη της νέας χρονιάς. Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας η ομοσπονδία θα δημοσιοποιήσει και τις προκηρύξεις των διοργανώσεων, ενώ θυμίζουμε ότι ήδη έχει εξαγγείλει τις αλλαγές στα συστήματα διεξαγωγής των ομαδικών. Οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν το καλεντάρι στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το λινκ http://www.httf.gr/images/anak_prog_agon_2020_21.pdf.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο πρόγραμμα ανοίγει στις 3 Οκτωβρίου 2020 με διασυλλογικούς αγώνες για τη Β’ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα. Νωρίτερα και συγκεκριμένα το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες, αλλά είναι για την περίοδο 2019-2020 και είχε αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί με τις τελικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων, σε ομαδικό και ατομικό, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2021.

Τα πρώτα αγωνιστικά διήμερα στην Α1 εθνική κατηγορία ορίστηκαν για τις 10-11 Οκτωβρίου στους άνδρες και για τις 24-25 του ίδιου μήνα στις γυναίκες. Προσθήκη σε σχέση με τα προγράμματα των προηγούμενων ετών είναι τα πλέι οφ σε διασυλλογικά πρωταθλήματα. Πέρα δηλαδή, από τα κλασικά μπαράζ σε Α1-Α2 και Β’ Εθνική (20-21/03) κανονίστηκαν και πλέι οφ πρωταθλημάτων επειδή με την ακύρωση των περσινών μπαράζ αναδιαμορφώθηκαν οι κατηγορίες και σχηματίζονται όμιλοι.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών προγραμματίστηκε για τις 30 και 31 Ιανουαρίου 2021.

Η αρχή στα αναπτυξιακά τουρνουά θα γίνει στην Κοζάνη στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2020. Αυτός ο τόπος διεξαγωγής είναι ο μόνος, που αναφέρεται στο συνολικό καλεντάρι για τα επτά όπεν της σεζόν. Υπάρχουν ημερομηνίες και για τα υπόλοιπα έξι, όχι ακόμη όμως και τα μέρη διεξαγωγής. Ο μεγάλος τελικός κανονίστηκε για τις 10 και 11 Απριλίου 2021 και ο τόπος θ’ ανακοινωθεί αργότερα.

Στο τέλος του αγωνιστικού προγράμματος επισημαίνεται ότι «η Ομοσπονδία επιφυλάσσει στον εαυτό της το δικαίωμα να μετατρέπει, αναδιαμορφώνει, προσαρμόζει, τροποποιεί, το παρόν αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι ενδεικτικό. Η ομαλή εξέλιξη του προγράμματος θα εξαρτηθεί απόλυτα από την υγειονομική κατάσταση της χώρας σε σχέση με τον Covid 19 και τα πρωτόκολλα, που θα ισχύουν κάθε φορά».

* Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο μεταξύ, ανακοίνωσε σήμερα ότι το άθλημα επιστρέφει στη δράση τον Νοέμβριο. Η I.T.T.F. αποφάσισε να οργανώσει τρεις αγώνες στην Κίνα με τη συνδρομή της ομοσπονδίας της χώρας, σε έναν τόπο και με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας. Μέσα στο λεγόμενο «Bubble» εντάσσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών και τους τελικούς ITTF 2020. Στην πορεία θ’ ανακοινώσει ακριβείς ημερομηνίες, όπως και τις διαδικασίες για την προάσπιση της υγείας.


to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here