Στα λευκά τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων

0

Λευκές  και άκρως χειμωνιάτικες οι εικόνες που επικρατούν  σήμερα  στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων .
Παρά τις χιονοπτώσεις    μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα , με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται  κανονικά σε όλο το   οδικό δίκτυο και  έτσι τα πρώτα χιόνια  , μέχρι στιγμής  τουλάχιστον ,έχουν φέρει μαζί τους  μόνο  όμορφες εικόνες….

Ισχυροί άνεμοι έπνεαν  νωρίς σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση το Μέτσοβο  , ενώ κατά μήκος του οδικού δικτύου προς τη Μηλιά  αλλά και σε  ορεινές περιοχές  του νομού  Ιωαννίνων όπου έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις ,

βρίσκονται και επιχειρούν  εκχιονιστικά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου   , ώστε να παραμένουν οι δρόμοι καθαροί .
Τις μαγικές εικόνες συμπληρώνουν τα τρεχούμενα νερά   κατά μήκος του οδικού δικτύου  που έχουν παγώσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες ..
Χιονόπτωση σημειώνονταν  λίγο μετά τις 10.00 σήμερα το πρωί  έξω από τον οικισμό του Μετσόβου  στο δρόμο προς τη Μηλιά ,με τους κτηνοτρόφους της περιοχής  να μετακινούν τα ζώα τους προκειμένου να τα προστατέψουν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας με τη χαμηλότερη να καταγράφεται σήμερα τις πρώτες πρωινές  ώρες στο Μέτσοβο  όπου το θερμόμετρο έδειξε 0°C ,ενώ οι κάτοικοι   στη Βοβούσα,στο Πληκάτι  και στο Πάπιγκο   ξύπνησαν  με 1°C.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ  το ίδιο χειμωνιάτικο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και αύριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here