Νίκος Κούζηλος : Ο βουλευτής με την εγκληματική δράση και μετά τη δολοφονία Φύσσα

0

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος ήταν εκ των τότε βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης που το 2014 κρίθηκε προφυλακιστέος επειδή εξακολούθησε την εγκληματική δράση και μετά τη δολοφονία Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο των Νίκο Κούζηλο για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

Ο Νίκος Κούζηλος γεννήθηκε το 1977 και από το 1997 εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 όταν και αποχώρησε ακολουθώντας στο νέο κόμμα που ίδρυσε ο επίσης υπόδικος Γιάννης Λαγός, μαζί με τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή.

Έμαθε από …τη δικογραφία

Κατά την απολογία του ο πλοίαρχος στο επάγγελμα Νίκος Κούζηλος μίλησε για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής και ισχυρίστηκε ότι «για τα περιστατικά έμαθα από τη δικογραφία» ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Μάλιστα είπε ότι «για τη δολοφονία Φύσσα έμαθα από τα κανάλια για ένα περιστατικό στο Κερατσίνι. Μετά άρχισαν να λένε για κάποιον που ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ρωτούσαμε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κανείς δεν ήξερε τον Ρουπακιά. Ήμασταν όλοι κάπως. Υπήρχε η δήλωση Δένδια ότι «θα τους κλείσω όλους φυλακή», όποτε δεν ξέραμε τι γινόταν. Από τη δικογραφία γνωρίζω, όσα γνωρίζω».

Εγκληματική δράση και μετά τη δολοφονία Φύσσα

Βέβαια το 2014 οι ειδικές ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκριναν ότι ο Νίκος Κούζηλος εξακολούθησε την εγκληματική δράση και μετά τις πρώτες συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Συγκεκριμένα ήταν επικεφαλής ομάδας κρούσης της Χρυσής Αυγής έκανε στρατιωτικού τύπου επίθεση στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι στις 25 Ιανουαρίου του 2014 προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί στο πλαίσιο εκείνης επίθεσης οι δεκάδες χρυσαυγίτες νωρίτερα είχαν καταστρέψει το πανό που ήταν αναρτημένο στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αποχώρησε από τη ΧΑ και ακολούθησε τους υπόδικους

Παράλληλα οι ανακρίτριες έκριναν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του Νίκου Κούζηλου και αποφάσισαν την προφυλάκιση του με αποτέλεσμα να γίνεται τότε ο έβδομος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τον οποίο είχε διαταχθεί η προσωρινή κράτησή του.

Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι η ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Κούζηλος που κατά τους ισχυρισμούς του εμφανίζεται αθώος του αίματος πρέπει να επισημανθεί ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή όταν αυτή έμεινε εκτός Βουλής και ακολούθησε τον επίσης υπόδικο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό – οποίος εκτός όλων των άλλων είχε προαναγγείλει και τη δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here