Γρήγορη φόρτιση πέντε λεπτών και μεγάλη αυτονομία οδήγησης

0

Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει στο τελευταίο funding round της Enevate Corporation, μια εταιρείας με προηγμένη τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου (Li-ion), που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Η συγκεκριμένη κίνηση, σηματοδοτεί τις τελευταίες επενδύσεις της Alliance Ventures σε κορυφαίες τεχνολογίες, που δρομολογήθηκαν νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος και που προσβλέπουν στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη προϊόντων που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, καθώς και των επιχειρηματιών που πρωτοπορούν στα συστήματα της επόμενης γενιάς για την  αυτοκινητοβιομηχανία.

Η επένδυση αυτή αντικατοπτρίζει την ικανότητα της Enevate σε επαναστατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, που μπορούν να φορτιστούν ταχύτατα, με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Η τεχνολογία της Enevate, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει την φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EVs) στον ίδιο χρόνο με αυτόν που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό των συμβατικών αυτοκινήτων, θεωρείται ηγέτιδα στον τομέα της.

Η τεχνολογία HD-Energy της Enevate για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, προσφέρει γρήγορη φόρτιση πέντε λεπτών με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και μεγάλη αυτονομία οδήγησης, με επιπλέον εστίαση στη λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες στα ψυχρά κλίματα, στο χαμηλό κόστος και με πολλά πλεονεκτήματα ασφαλείας. Αυτός ο βραχύς χρόνος φόρτισης, είναι ανώτερος από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία Li-ion, που είναι διαθέσιμη σήμερα.

Η Enevate εκχωρεί  την κυρίαρχη τεχνολογία HD-Energy σε κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων και μπαταριών παγκοσμίως, προκειμένου να επιτυγχάνουν γρήγορα τον επιθυμητό όγκο παραγωγής και «οδηγώντας»  στην υιοθέτηση των χαρακτηριστικών της επόμενης γενιάς, που θα «μεταφέρουν» τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο επόμενο επίπεδο.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here