Θύελλα αντιδράσεων με το εξώφυλλο της Serena Williams στο GQ

0

Το περιοδικό συμπεριλαμβάνει στην λίστα αυτή άνδρες και γυναίκες από το 2003, αλλά το συγκεκριμένο εξώφυλλο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων καθώς η λέξη «άνδρας» είχε σβηστεί, και η λέξη «γυναίκα» είχε τοποθετηθεί από πάνω και μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά.

Κάποιοι χρήστες στο ίντερνετ αντιλήφθηκαν την χρήση των εισαγωγικών στην λέξη γυναίκα ως προσβολή, καθώς θεωρούν ότι εκφράζουν φυλετικό ρατσισμό απέναντι στην γνωστή τενίστρια.

Η σούπερ σταρ έχει έρθει αντιμέτωπη επανειλημμένα με «κριτικές» για το «αρσενικό» physique της καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της, σύμφωνα με τα όσα έχει εξομολογηθεί η ίδια σε ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε το 2017.

Ωστόσο , ο διευθυντής έρευνας του περιοδικού, Mick Rouse, ξεκαθάρισε ότι η επικεφαλίδα ήταν χειρόγραφη από τον ιδρυτή της γνωστής εταιρίας design, Virgil Abloh, ο οποίος είναι γνωστός για την «φιλοξενία» λέξεων μέσα σε εισαγωγικά στα έργα του.

Η χρήση των συγκεκριμένων σημείων στίξης είναι και στην καμπάνια της κολεξιόν της Nike που πρωταγωνιστεί η Williams – και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Off-White.

Οι λέξεις «Serena» και «Logo» ήταν μέσα στα ίδια χαρακτηριστικά εισαγωγικά. Φαίνεται πως η αισθητική του Virgil Abloh δημιούργησε αυτή τη φορά ένα μικρό κομφούζιο μόνο και μόνο από μία «λάθος» ερμηνεία.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here