Οι τελευταίες στιγμές του Κασόγκι μέσα από τα ηχητικά ντοκουμέντα

0

Ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα  στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε στη δημοσιότητα τουρκική ιστοσελίδα ειδήσεων.

Μέσα από τα αποσπάσματα, η Habertürk αποκαλύπτει  και την ταυτότητα μερικών από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην ομάδα δολοφονίας και ακούγεται η φωνή τους.

Ο πρώτος είναι ο Abdulaziz Mutreb – ο φερόμενος ηγέτης της ομάδας που έχει ταξιδέψει πολλές φορές με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας – και ο δεύτερος είναι ο πρόξενος Mohammad al-Otaibi.

Επικαλούμενος τουρκική πηγές ασφαλείας, ο αρθρογράφος της Habertürk, Çetiner Çetin αναφέρει ότι η πρώτη καταγραφή δείχνει ότι ο Κασόγκι τέθηκε υπό κράτηση από τους Σαουδάραβες αμέσως μετά την είσοδο του στο Προξενείο του Βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου στις 13.14 το μεσημέρι .

«Ελευθέρωσε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις; » ακούγεται να λέει ο Κασόγκι στην πρώτη ηχογράφηση στο Προξενείο, στο τμήμα θεωρήσεων.

Η στιγμή της δολοφονίας

Στη συνέχεια, τέσσερις Σαουδάραβες μετέφεραν τον Κασόγκι στη «Β μονάδα» του Προξενείου, που στεγάζει διοικητικά τμήματα. Ηχογράφηση τεσσάρων λεπτών από αυτό το τμήμα περιλαμβάνει όχι μόνο μια λεκτική φιλονικία, αλλά και θορύβους από ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια. 

«Προδότη! Θα λογοδοτήσεις» ακούγεται να φωνάζει στη δεύτερη ηχογράφηση ο Abdulaziz Mutreb.

Για 11 λεπτά ακούγονται ήχοι από ξυλοδαρμούς και βασανιστηρία  και ακολουθεί μια σιγή μια ώρας και 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια της οποίας Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η ομάδα των Σαουδαραβών άρχισε να προκαλεί παρεμβολές συχνότητας.

Η απόπειρα παραπλάνησης της αστυνομίας

Μια άλλη φωνή σπάει τη σιωπή στις ηχογραφήσεις. «Είναι τρομακτικό να φοράμε τα ρούχα ενός ανθρώπου που σκοτώσαμε πριν από 20 λεπτά» ακούγεται να επισημαίνει ο 57χρονος Mustafa al-Modaini.

Διαβάστε: Είχαν σωσία του Κασόγκι για να «σκεπάσουν» τη δολοφονία του (βίντεο)

Αφού παραπονιέται ότι τα παπούτσια του Κασόγκι ήταν πολύ μικρά για τα πόδια του, η ομάδα ακούγεται να επιτρέπει στον Al-Modaini να κρατήσει το δικό πάνινα παπούτσια του αντ ‘ αυτού.

Ο al-Modaini εθεάθη μετά από σχεδόν μία ώρα σε κάμερες ασφαλείας γύρω από τις τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, φορώντας τα ρούχα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

 


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here