Ηγουμενίτσα: Χάος στο λιμάνι της πόλης-Μάχη για μια θέση στο καράβι+(φώτο-βίντεο)

0

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών με προορισμό την Κέρκυρα. Η κίνηση, όπως είναι φυσιολογικό, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι αυξημένη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να υπολογίσουν ότι θα βρουν αρκετή κίνηση στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό, ενώ θα πρέπει να υπολογίσουν ότι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα στην πύλη αναχώρησης, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Διαμαρτυρίες και έντονες λογομαχίες στο λιμάνι της πόλης από τους επιβάτες, μια μητέρα μας είπε:΄΄έχω εισιτήριο με επιστροφή αλλά για να μπεις στο καράβι πρέπει να έχεις βύσμα! αυτό έχω καταλάβει διότι εμείς επειδή έχουμε την έκπτωση η εταιρεία προτιμάει να βάζει επιβάτες που πληρώνουν ολόκληρο το εισιτήριο!΄΄ Ένας άλλος επιβάτης με την οικογένεια του περίμενε από τις 5:30 και τελικά δεν μπήκε στο καράβι στις 6:30 με αποτέλεσμα να παραμείνει στο λιμάνι μέχρι αυτή την ώρα.

Ένας έμπειρος ναυτικός μας εξήγησε από την πλευρά του γιατί επικρατεί αυτή η κατάσταση:΄΄Καταρχήν δεν γίνεται να έρχεσαι στο καράβι 5 λεπτά πριν ενώ όταν ταξιδεύει με το αεροπλάνο είναι 1 ώρα πριν στο αεροδρόμιο!Έτσι είναι και εδώ γιατί να υπάρχει διαφορά πρέπει οι επιβάτες να το καταλάβουν αυτό, εάν έρθεις μισή ώρα πριν θα βρεις εισιτήριο θα κάνεις την προβλεπόμενη διαδικασία και θα ταξιδέψει όταν όμως η προσέλευση των επιβατών γίνεται 5-10 λεπτά πριν λογικό είναι να υπάρχει αυτό το χάος .΄΄

 

Ίσως το πορθμείο προς Κέρκυρα θα έπρεπε να λειτουργεί όπως το λιμάνι του εξωτερικού, την ώρα που δεν υπάρχει κάποια αναχώρηση να ΄΄κλεινει΄΄, ενώ όταν υπάρχει αναχώρηση θα έπρεπε να υπολογιστεί από την εκάστοτε εταιρεία πόσους επιβάτες μπορεί να δεχτεί ένα πλοίο,δεν είναι εφικτό ένα καράβι να έχει χωρητικότητα για 100 αυτοκίνητα και να προσπαθούν να τοποθετήσουν 200 και σοφό θα ήταν να υπολογίζουν και τους επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση με επιστροφή.

Να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν εκείνοι που δεν άντεξαν την ταλαιπωρία ούτε και την αναμονή και έτσι αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής για την Λευκίμμη προκείμενου να διανύσουν οδικώς την υπόλοιπη απόσταση μέχρι τον τελικό τους προορισμό.

Κλικ εδώ>>>> thesprwtia24 news για να κάνετε Like στην σελίδα μας στο fb για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις από την θεσπρωτία και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείτε τις το παρακάτω βίντεο: