Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θέλουν φέτος οι Σουηδοί -Ούτε smartphones, ούτε αυτοκίνητα, αλλά κάτι τελείως σημερινό

0

Για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες στη Σουηδία στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών για δώρα Χριστουγέννων βρίσκονται προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με το σουηδικό ινστιτούτο HUI, που ερευνά τα τελευταία 31 χρόνια τις επιθυμίες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα, πλέον τα πιο περιζήτητα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ανακυκλώσιμα προϊόντα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Μεταξύ άλλων: Μεταχειρισμένα ενδύματα και ρούχα που είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

«Η αειφόρος κατανάλωση είναι σήμερα σε μεγάλη ζήτηση», τόνισε η αντιπρόεδρος του ινστιτούτου, Εμα Χέρνελ στο SVT.

Το HUI υπογράμμισε ότι αυτού του είδους η αλλαγή στις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα ακτινοβολεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τις αειφόρες εναλλακτικές λύσεις.

«Η δύναμη των καταναλωτών, η κλιματική αλλαγή και η περιορισμένη πρόσβαση σε πρώτες ύλες ανάγκασαν μια ολόκληρη βιομηχανία να ξεκινήσει να σκέφτεται πως θα εργαστεί σε ένα πιο κυκλικό σύστημα, όπου τα υλικά των ρούχων μας χρησιμοποιούνται περισσότερες από μια φορά», υπογράμμισε το ινστιτούτο στο δελτίο τύπου του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οπως αναφέρει η Χέρνελ, τα πλέον περιζήτητα χριστουγεννιάτικα δώρα πάντα αντανακλούν το πνεύμα της εποχής.

Για παράδειγμα, τα VR-γυαλιά και οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες ακτινοβολούσαν το ενδιαφέρον προς την ρομποτική και την επαυξημένη πραγματικότητα πριν από λίγα χρόνια.

iefimerida.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here