Ήπειρος: Αναρτήθηκαν Οι πίνακες ένταξης δικαιούχων στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών»

0

Επτακόσιοι είκοσι τρεις αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών» στην Ήπειρο ενώ 25 αιτήσεις κρίθηκαν μη επιλέξιμες.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πίνακες ένταξης στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών», στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, στο πρόγραμμα εντάσσονται συνολικά 723 αγρότες, ενώ 25 αιτήσεις κρίθηκαν μη επιλέξιμες, πέντε εκ των οποίων με τη θέληση των αιτούμενων. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 14.418.500 ευρώ.

«Με τη σημερινή απόφαση ένταξης ξεκινά μία νέα προσπάθεια αναζωογόννησης του πρωτογενούς τομέα. Η είσοδος περίπου 1.000 νέων (μαζί με την α’ πρόσκληση) στο επάγγελμα σηματοδοτεί αφενός την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της Ηπείρου και αφετέρου τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και πρόσθεσε: «Για την περιφερειακή Αρχή ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε. Για να καλυφθούν χρηματοδοτικά όλες οι επιλέξιμες αιτήσεις χρειάστηκαν συνεχείς παρεμβάσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που τελικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

Το διαδικαστικό μέρος ολοκληρώθηκε. Τώρα αρχίζει η παραγωγική διαδικασία. Η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της θα είναι αρωγός σε όλους τους νέους γεωργούς, προκειμένου να τους διευκολύνει και να τους στηρίξει στα πρώτα βήματά τους για να στήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους».

Η λίστα με τα ονόματα των νέων αγροτών

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here