Ο «Παράδεισος» της Καλιφόρνιας πριν και μετά τις φωτιές

0


Τρισδιάστατη δορυφορική λήψη δείχνει την κατάσταση πριν και μετά (αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα) τη φονική πυρκαγιά που κατέστρεψε την κοινότητα Παραντάις στη βόρεια Καλιφόρνια. Οι Αρχές ανησυχούν ότι οι βροχές που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα θα δυσχεράνουν περαιτέρω το έργο ανεύρεσης των περίπου 700 αγνοουμένων, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες.

TΣΙΚΟ. Με τους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια να έχουν φθάσει τους 79 και τους αγνοουμένους να έχουν μειωθεί στους 700 (από 1.000 μία ημέρα νωρίτερα), οι Αρχές φοβούνται τώρα ότι οι βροχές αφενός θα δυσχεράνουν το έργο των σωστικών συνεργείων και αφετέρου θα μπορούσαν να επιτείνουν την καταστροφή, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η φωτιά ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου και κατέκαψε την πόλη Πάρανταϊς (Παράδεισος) στις πλαγιές της κομητείας Σιέρα, μια κοινότητα ηλικιωμένων κυρίως κατοίκων, 280 χλμ. βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Την ίδια στιγμή, το τοξικό νέφος από τη φωτιά έχει οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών σχολείων της περιοχής. Επικαλούμενα την κακή ποιότητα του αέρα, σχολεία και κολέγια στο Σακραμέντο αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Πτήσεις προς και από το Σαν Φρανσίσκο επίσης αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και ματαιώσεις εξαιτίας του νέφους.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here