Π. Καρκατσούλης: Επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση μισθών σε μετακλητούς – συμβασιούχους

0

Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης χαρακτήρισε την αύξηση θέσεων και μισθών για μετακλητούς και συμβασιούχους στο Δημόσιο, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα  ο κ. Καρκατσούλης υπενθύμισε ότι μια από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ήταν να αυξήσει τον αριθμό των μετακλητών, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τους 3.000, έναντι 1.900 το 2014.

Το συνολικό κόστος για την αμοιβή τους εκτιμάται σε 54 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Καρκατσούλης, ενώ κατήγγειλε πως υπάρχουν και σύμβουλοι του Μαξίμου οι υπερωρίες των οποίων που κοστίζουν «2 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Καρκατσούλης επισήμανε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε την έχει απαγόρευση προσλήψεων, μέσω τοποθετήσεων συμβασιούχων και μετακλητών».

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ο αριθμός των συμβασιούχων υπερδιπλασιάστηκε από 40.000, που ήταν όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε 100.000.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο αριθμός των υπαλλήλων κάθε εργασιακής σχέσης στο Δημόσιο ανέρχεται πλέον σε 700.000 έναντι 600.000 το 2015.

«Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι οι μετακλητοί να μειωθούν στο μισό, όπως και ο μισθός τους και τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν ως για δώρο Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους» κατέληξε ο κ. Καρκατσούλης


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here