Τσίπρας – Σαμαράς: «Πόλεμος» για το Σκοπιανό!

0

Το Σκοπιανό βρίσκεται στην κορυφή της αζτέντας τις τελευταίες ημέρες. Οι «τριβές» στο πολιτικό σκηνικό είναι καθημερινό φαινόμενο, ωστόσο ένα νέο… δίδυμο προέκυψε απόψε. Νέο και «παλιό» ταυτόχρονα. Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή τις εξελίξεις με τα Σκόπια και φάνηκαν να θυμούνται τα… παλιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας την αφορμή με βαριές κουβέντες για το Σκοπιανό

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός. Ο οποίος μίλησε απόψε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά και εν γένει στα οικονομικά στοιχεία του προγράμματος.

Το Σκοπιανό, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην ατζέντα. Και μπορεί να ξεκίνησε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δουλεύει για να πετύχει το καλύτερο δυνατό σε μια διαπραγμάτευση που αρχίζει τώρα… Μπορεί να εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν»…

Αλλά επιτέτθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι τότε ως ΥΠΕΞ ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον«.

Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας«.

Επίθεση σε Μητσοτάκη ξανά με… Σαμαρά

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτήρισε θετικό παράδειγμα τη στάση του Αρχιεπισκόπου, «ο οποίος με τη χθεσινή του τοποθέτηση έστειλε ένα μήνυμα ομοψυχίας και νηφαλιότητας, όπως αρμόζει στη συγκεκριμένη συγκυρία».

Αντίθετα με τον αρχηγό της ΝΔ, όπως είπε, που επιδεικνύει μια στάση εθνικής επιπολαιότητας, που «δεν τον αφορά αν η χώρα θα απελευθερωθεί από τα βάρη που της φόρτωσε η παράταξή του και ο κος Σαμαράς το 1992, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι συγκρατήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης«. Του καταλόγισε ότι δεν παίρνει θέση και κρύβεται: «Τη μια μιλάει για Βουκουρέστι, την άλλη στέλνει τους βουλευτές του στα συλλαλητήρια«.

Αντώνης Σαμαράς: Απάντηση με… 12 λέξεις!

Τσίπρας Σαμαράς Σκοπιανό

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, δεν άφησε το γάντι… πεσμένο στο πάτωμα. Το «σήκωσε» κάνοντας ένα λιτό και ειρωνικό σχόλιο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, με αφορμή τα όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here