Κικίλιας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή

0

Ο υπουργός, μιλώντας στον Alpha 98,9, αποκάλυψε πως τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν σήμερα για τη συμπρωτεύουσα, θα αφορούν κυρίως τα σχολεία.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας:

«Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 μέρες. Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και 30% από γύρω περιοχές».

«Υπάρχουν έκτακτα περιστατικά και εκτός κορωνοϊού, τροχαία, καρδιακά, είναι προφανές ότι το ΕΣΥ και μπορεί και αντέχει και τα αντιμετωπίζει και αυτά. Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, είναι προφανές ότι μειώνονται τα τακτικά χειρουργεία και αυτό γίνεται μοιραία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στο αν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «Είναι στο τραπέζι και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο, πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο».

Για μέτρα που θα αφορούν στα σχολεία δήλωσε ότι είναι κάτι που «θα το δούμε μέσα στην ημέρα».

Για τον Παύλο Πολάκη στο «Σωτηρία»

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την εικόνα του Παύλου Πολάκη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο υπουργός Υγείας απάντησε:

«Αυτό που είδα στο βίντεο ήταν ο κ. Πολάκης έξω από τη ΜΕΘ χωρίς μάσκα. Έμαθα ότι και στον διάδρομο μέσα ήταν χωρίς μάσκα. Το διαβεβαίωσαν και ο πρόεδρος της Βουλής και ο διοικητής του Σωτηρία και οι νοσηλευτές, ότι λειτουργούν κανονικά και οι 50 ΜΕΘ. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω έναν πρώην συνάδελφο γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και ο καθένας κρίνει αυτά που λέει ο πολιτικός στη δημόσια σφαίρα. Οι 50 ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά και νοσηλεύουν συνανθρώπους μας».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here