Στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές κατέθεσε στη Βουλή ο Λευτέρης Οικονόμου

0

Σχέδιο αναχαίτισης του κορωνοϊού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχει εκπονήσει η κυβέρνηση με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου να αναφέρει στη Βουλή πως έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η υγεία των κρατουμένων.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Οικονόμου κατέθεσε αναφορά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με στοιχεία για τα κρούσματα στις φυλακές και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

– Στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων υπήρξαν 2 βεβαιωμένα κρούσματα (εξωτερικοί φρουροί) , 2 ύποπτα κρούσματα, σε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο και σε ένα εξωτερικό φρουρό, που έχουν τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό καθώς και 11 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας 34 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.

– Στο ΕΚΚΝ Βόλου 10 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας 2 βεβαιωμένα κρούσματα (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) σε κατ οίκον περιορισμό και 4 κρατούμενοι ως ύποπτα κρούσματα.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, 3 βεβαιωμένα κρούσματα (σωφρονιστικοί) σε κατ οίκον περιορισμό.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας 1 ύποπτο κρούσμα (σωφρονιστικός υπάλληλος) σε κατ οίκον περιορισμός.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης 8 βεβαιωμένα κρούσματα (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) σε κατ οίκον περιορισμό και 100 βεβαιωμένα κρούσματα σε κρατουμένους.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας 3 βεβαιωμένα κρούσματα και 1 ύποπτο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλου που είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό και 1 βεβαιωμένο κρούσμα και 5 ύποπτα κρούσματα σε κρατούμενους.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού 5 ύποπτα κρούσματα σε κρατούμενους .

– Στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου 2 βεβαιωμένα κρούσματα και 4 ύποπτα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, 1 βεβαιωμένο κρούσμα, σωφρονιστικός υπάλληλος, σε κατ οίκον περιορισμό

– Στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας 6 ύποπτα κρούσματα σε εξωτερικούς φρουρούς που είναι σε κατ οίκον περιορισμό.

– Στο ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας 1 βεβαιωμένο κρούσμα και 1 ύποπτο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι σε κατ οίκον περιορισμό.

– Στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, 1 βεβαιωμένο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην αναφορά αυτή, σημειώνεται ότι «τα περιστατικά αυτά δεν παρουσιάζουν ανησυχητικά συμπτώματα. Οι κρατούμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στα καταστήματα κράτησης εκτός δύο της Θεσσαλονίκης που νοσηλεύονται χωρίς σοβαρά συμπτώματα. Πρωινές ώρες της 12/11/2020 κρατούμενος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Πνευμονολογική) με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα θετικός στον κορωνοϊό, απεβίωσε».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here