Σοκ: Βρήκαν δεκάδες παπαγάλους χωμένους μέσα σε μπουκάλια

0

Μια φρικαλεότητα είδε το φως της δημοσιότητας και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά από την αποκάλυψη δεκάδων παπαγάλων που βρέθηκαν χωμένοι μέσα σε πλαστικά μπουκάλια, σε πλοίο στην Ινδονησία.  

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα ανακάλυψε 64 ζωντανούς παπαγάλους και 10 νεκρά πουλιά, έπειτα από έρευνα που έγινε επειδή ακούγονταν ήχοι από το εσωτερικό ενός μεγάλου κιβωτίου.   Στην Ινδονησία ζει ο μεγαλύτερος αριθμός ειδών απειλούμενων πτηνών της Ασίας. Παράλληλα όμως στη χώρα αυτή ανθεί το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο πτηνών. Τα πουλιά πωλούνται είτε σε τεράστιες αγορές ή τα βγάζουν λαθραία στο εξωτερικό.

Οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης, στο λιμάνι Φακφάκ. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πού θα μεταφέρονταν τα πτηνά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση.   «Το πλήρωμα του πλοίου μας είπε ότι υποψιάζονταν πως υπήρχαν ζώα μέσα στο κιβώτιο, επειδή άκουγαν παράξενους ήχους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντοντίκ Τζουναΐντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας.  

Οι παπαγάλοι που εντοπίστηκαν είναι εκπρόσωποι είδους που ζει στη Νέα Γουινέα και σε κοντινά νησιά στον Ειρηνικό. Πρόκειται για είδος που είναι προστατευόμενο στην Ινδονησία, σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Τζον, του παρατηρητηρίου για το εμπόριο άγριων ζώων Traffic.  

«Η Ινδονησία πιθανότατα κάνει τις περισσότερες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πτηνών στην περιοχή. Όμως, χρειάζεται να γίνουν περισσότερες συλλήψεις και πραγματικά να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για όλους τους “παίκτες”, από την πηγή προέλευσης ως την πώληση», τόνισε η ίδια μιλώντας στο BBC.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here